Έπιπλα κουζίνας

Έπιπλα κουζίνας

Έξυπνες Κουζίνες: έξυπνη κουζίνα για περισσότερη ευκολία

Μία κουζίνα μπορεί να είναι πολλά πράγματα: μοντέρνα ή παραδοσιακή, λειτουργική, πλούσια ή απλή. Αλλά ένα πράγμα πρέπει να είναι: ευφυής.

Με άλλα λόγια: Μία κουζίνα πρέπει να είναι καλά μελετημένη και άριστα οργανωμένη. Σε μία έξυπνη κουζίνα κερδίζετε χρόνο και κόπο, γιατί ενώ μαγειρεύετε μπορείτε να κάνετε και άλλες δουλειές. Μπορείτε να κάνετε τη βέλτιστη χρήση των διαθέσιμων αποθηκευτικών χώρων σας έχοντας πάντα εύκολη πρόσβαση. Κάτι που προστατεύει την υγεία σας αποφεύγοντας άσκοπα σκυψίματα και τεντώματα για να φτάσετε κατσαρολικά και τρόφιμα.

Οι τρείς βασικές προϋποθέσεις

Κατά τον σχεδιασμό και την αγορά μίας νέας κουζίνας τρείς προϋποθέσεις πρέπει να πληρούνται:

  • Μικρές αποστάσεις
  • Εργονομία
  • Έξυπνα οργανωμένοι εσωτερικοί χώροι

 

Μικρές αποστάσεις

Το πρόγραμμα «Έξυπνες Κουζίνες» οργανώνει την κουζίνα σε πέντε λειτουργικές περιοχές. Ο σχεδιασμός μίας κουζίνας βάσει της έννοιας αυτής παρέχει μία σειρά από πλεονεκτήματα: συντομεύει τους χρόνους σας όταν δουλεύετε στην κουζίνα, σας ενισχύει την ηρεμία και μειώνει την κούραση.

 

Εργονομία

Το πρόγραμμα «Έξυπνες Κουζίνες» σας βοηθά να οργανώσετε εργονομικά την κουζίνα σας. Η εργονομία σας απαλλάσσει από δύσκολες και επιβαρυντικές για το σώμα σας κινήσεις. Σκεφτείτε πόσο σας βοηθάει όταν ο πάγκος της κουζίνας είναι στο ύψος που θέλετε ή όταν δε χρειάζεται να σκύψετε για να πάρετε κάτι από ένα ντουλάπι. Πρακτικά συρτάρια, συρόμενα ράφια και τροφοθήκες κάνουν θαύματα.

 

Τα πάντα στη θέση τους

Μία καλά οργανωμένη κουζίνα μπορεί να κάνει το μαγείρεμα απόλαυση. Τοποθετείστε τα πράγματα ακριβώς εκεί που τα χρειάζεστε. Χρησιμοποιήστε έξυπνες οργανωτικές λύσεις για τα συρτάρια και τα συρόμενα. Με αυτό τον τρόπο, μπορείτε να αποθηκεύσετε τα τρόφιμα και τα σκεύη αποτελεσματικά και εύκολα.